25 Mart 2009 Çarşamba

Şarap akademisinde degüstasyon teknikleri


Geçen haftasonu Kayra'nın şarap akademisine başladım. Artık restoranlarda masaya gelen şarabı ukalaca degüste edip hava atabilirim :) Şaka bir yana, yıllarca her türlü kokteyl, davet ve yemekte sunulan şaraba anlamadan onay vermek daha komik bir durumdu benim için. Program kapsamında şarabın üretim aşaması, şarap kültürü, degüstasyon teknikleri (tadım) gibi konularda bilgilendiriliyorsunuz. Beyaz şarap, şampanya, köpüren şarap ve kırmızı şarap degüstasyonlarından sonra hangi yemekle hangi şarabı içmenizin daha doğru olacağını test ediyorsunuz. Şarap sevenlere kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kurs. O kadar şarap test ettikten sonra sarhoş olurum diye endişelenmenize de gerek yok. Şahsen bu konuda tereddütüm vardı. Sarhoş olup kursta rezillik yapar mıyım diye düşünmedim değil :) Elbette ki her tattığınız şarabı içmiyorsunuz. Tadına baktıktan sonra gayet edepli bir şekilde verilen kovaya tükürüyorsunuz :)

Farklı bir hediye arayışındaysanız Kayra Akademi'nin şarap kursunu hediye etmeniz de mümkün (bana da hediye gelmişti). Akademide ayrıca likör yapımı kursu, sushi yapımı kursu, viski ya da cognac tadımı kursu gibi farklı dallarda da kurs veriliyor. Benim devam ettiğim kursun fiyatı 260 TL. Daha kısa süreli olan 5 adımda şarap tadımı gibi 2 saatlik bir deneyimle farklı bir gün geçirmek isterseniz sadece 50 TL ödüyorsunuz. Taksim'de verilen kurslar ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi almak için http://www.kayraakademi.com/ adresine tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder